În acest articol vă vom prezenta o parte din plantele ideale pentru birouri, ce avantaje imediate vă aduc acestea și care sunt factorii în funcție de care trebuie să le alegeti. Veți afla care sunt calitățile care le recomandă și de ce este imperios necesar sa aveți cel puțin o plantă în biroul dumneavoastră.

Decorarea biroului cu plante de ornamentale care îți va schimba în totalitate starea de spirit! Acestea își vor exercita efecte benefice de purificare a aerului, asigurându-ți o putere de concentrare mai mare și o stare generală de bine.

Nu numai că inspiră persoana din birou datorită coloritului spectaculos al florilor si frunzelor exprimând delicatețe, personalitate și eleganță dar reușesc să îmbunătățească calitatea vieții cu puterea lor invizibilă dată de purificarea aerului și eliminarea poluanților și a toxinelor.

Soluțiile de igienizare sau odorizantele folosite pentru birouri pot da aerului un grad ridicat de toxicitate. Alegând câteva plante de interior vă asigurați că acestea absorb dioxidul de carbon si elibereaza in aer oxigenul atât de necesar vieții. Cu ajutorul lor scapam de chimicale periculoase din mediul interior, asa cum este formadelhida, un vapor care poate cauza probleme respiratorii si neurologice, precum si mai multe tipuri de cancer.

Plantele de birou vă influențează starea generală într-un mod incredibil. Efectele imediate sunt reducerea stresului, mărirea dozei de optimism, inducerea calmului și a liniștii în viața de birou. S-a demonstrat că cei care lucrează în prezența plantelor au rezultate mai bune decât cei care stau închiși într-un spațiu monoton.

Plante pentru birou - Mixandra Decor
Plante pentru birou – Mixandra Decor

Plantele de birou previn declanșarea alergiilor

Expunerea timpurie la plantele de birou vă va ajuta să dezvoltați toleranță și imunitate la alergeni. Prezența lor funcționează precum o injecție pentru alergii, numai că reprezintă o alternativă naturală.

Plantele reglează nivelul de umiditate din birou

Trebuie să știți că umiditatea ridicată din mediul de lucru poate duce la apariția infectiilor fungice, în timp ce umiditatea scazută favorizează infectiile virale. Este demonstrat de studii, nivelul umidității din interiorul casei trebuie să se situeze peste valoarea de 40 %, altfel pot apărea o serie de probleme de sănătate. Aerul uscat poate fi combătut cu ajutorul unui umidificator, însă asta presupune costuri suplimentare, plus că nu veți obține seria de beneficii pe care o aduce prezența unei plante, un adevărat umidificator natural. Plantete de ghiveci se vor ocupa de toate problemele fără a solicita nimic în schimb.

Alegerea plantei de birou potrivite

Exista cateva detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o planta pentru birou. Tipul acesteia va fi influentat de locul in care urmeaza sa asezi planta, spatiul necesar dezvoltarii acesteia, lumina din camera, timpul acordat ingrijirii acesteia, buget.

Spațiul ocupat de o plantă de birou

Inainte sa achizitionezi o planta de birou vom evalua spatiul care ii va fi alocat. Aceasta are nevoie de lumina si caldura asa ca este preferat un loc in apropierea ferestrelor. In functie de dimensiunea biroului putem opta pentru plante mari in ghivece generoase, daca biroul dumneavoastra o permite, sau, dimpotriva, unele mici pe care sa le asezam pe pervaz sau chiar pe birou, in cazul spatiilor de lucru mai mici.

Exista, de asemenea, plante de birou care cresc bine si la umbra si in semiumbra sau chiar in apropierea luminii fluorescente. Asadar, pozitionarea in apropierea ferestrei nu este primordiala.

Planta are nevoie de spatiu atat pe verticala cat si pe orizontala pentru a se putea dezvolta in voie. Evitati sa pozitionati planta in zonele in care depozitati actele sau printre imprimante, laptopuri, calculatoare, pixuri si alte dosare. De asemenea evitati masuta unde serviti cafeaua.

Lumina din birou

Am amintit deja cat de importanta este lumina in dezvoltarea unei plante. Asadar, este imperios necesar sa stim ca avem lumina in birou si care este intervalul in care lumina solara patrunde in acesta. Astfel vom stii cu exactitate ce tip de planta se potriveste biroului nostru.

Pentru un birou fara ferestre vom alege o planta care poate creste armonios langa o sursa de lumina artificala.

Îngrijirea plantei de birou

Atunci când alegei tipul de planta pentru birou trebuie neaparat sa ti cont si de nevoile acesteia de ingrijire. De ce? Deoarece la birou nu o sa ai mult timp pentru aceasta activitate. Alegand o planta cu nevoi minime de ingrijire iti vei putea indeplini sarcinile mai usor. Cel mai simplu este sa achizitionati ghivece inteligente Lechuza care sa se ocupe singure de planta.

Ghivece Lechuza

Bineinteles, pe langa plantele minunate care sa va lumineze ziua trebuie sa achzitionati si cateva ghivece de ultima generatie de la Lechuza. Aceste ghivece inteligente vor avea grija ca planta aleasa sa fie mereu udata si intretinuta. Ghivecele Lechuza sunt deosebit de practice. Fie ca sunteti plecat intr-o delegatie pentru mai multe zile sau pur si simplu plecati in concediu, Lechuza are grija de plantele dumneavoastra.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It